NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 117550 engagementen dankzij 14689605 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik kom op voor de trage wegen in mijn gemeente!

Trage wegen zijn veldwegen, jaagpaden, kerkwegels, holle wegen of bospaden die geschikt zijn voor wandelaars, fietsers of ruiters, maar niet voor gemotoriseerd verkeer.

‘Trage Wegen vzw’ en ‘Sentiers.be’ zijn twee verenigingen die deze paden in respectievelijk Vlaanderen en Wallonië in ere willen herstellen. Ze ondersteunen en adviseren geïnteresseerde gemeenten bij het opstellen van inventarissen en kaarten van bestaande wegen en bij het aanleggen en bekendmaken van groene routes.

Tijdens de ‘Dag van de Trage Weg’ kunnen burgers verwaarloosde of verdwenen trage wegen opnieuw vrij helpen maken door hindernissen weg te ruimen, heggen of bomen te planten, omgeploegde wegen in te wandelen …

Meer informatie vind je op: www.tragewegen.be, www.sentiers.be 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel