NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 117382 engagementen dankzij 14688240 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik kies cadeaus rond biodiversiteit.

Geen ideeën voor eindejaarsgeschenken? Wat dacht je van voorwerpen die je in de gelegenheid stellen te praten over biodiversiteit, haar nut en de noodzaak om haar in stand te houden? Een aangename manier om dit voor onze planeet zo belangrijke thema aan te snijden!

Geef doe-het-zelvers een handleiding over natuurlijke verf, amateurkoks een boek over eetbare wilde planten, reisliefhebbers een gids over ecotoerisme of natuuronderzoekers in de dop een verrekijker.

Schenk een stuk aleppozeep om natuurlijke wasmiddelen aan te prijzen. En met een doos biochocolaatjes kan je aanstippen dat de oliepalmenteelt in Indonesië en Maleisië voor problemen zorgt (ze brengt namelijk de mensapen in gevaar). 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel