NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 118309 engagementen dankzij 16759631 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik bouw niet mee aan “afvaleilanden”.

Oceaanstromingen hebben menselijk afval tot enorme eilanden bijeengedreven. Zo dobbert er in de Stille Oceaan de ‘Great Pacific Garbage Patch’ rond: een afvaltapijt van wel ongeveer 3,5 miljoen km²!

Deze eilanden bestaan vooral uit plastic.

Het duurt 500 tot 1000 jaar eer dit volledig afgebroken is en tijdens dit proces komen er voortdurend giftige stoffen vrij. Bovendien aanzien veel vissen, schildpadden, vogels en zeezoogdieren dit afval als voedsel en stikken ze wanneer ze er stukken van proberen door te slikken.

Hoe kan jij helpen? Beperk je gebruik van plastic (zakken, flessen ...), gooi niets in de natuur (ook al zit je ver van zee) en praat met de mensen uit je omgeving over deze nog veel te onbekende afvaleilanden. 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel